Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Τούρτα με Κρέμα Πορτοκάλι του Παρλιάρου (Νηστίσιμη)



Συνταγες για 8-10 άτομα

Υλικά:

Για τη βάση:

250γρ. αλεύρι

160γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

160γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

170γρ. ζάχαρη άχνη


Για την Κρέμα:

1 κιλό φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

50γρ. ζάχαρη

70γρ. κορν φλάουρ

Προετοιμασία:

Για την βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το πορτοκάλι και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι και τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Το κεικ θα φουσκώσει ελάχιστα αλλά μέσα στο τσέρκι θα υπάρχει αρκετός χώρος για την κρέμα. Ψήνουμε στους 180οC για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει μέσα στο τσέρκι και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Για την κρέμα: Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 750 γρ. από το χυμό πορτοκαλιού και τη βάζουμε στη φωτιά. Στον υπόλοιπο χυμό ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Όταν ο χυμός ζεσταθεί καλά (χωρίς να βράσει), ρίχνουμε το χυμό με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν η κρέμα δέσει και αρχίζει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε γύρω-γύρω για να ξεφορμάρουμε το κέικ, αλλά το αφήνουμε μέσα στο τσέρκι. Αδειάζουμε επάνω από το κεικ την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει. Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται ψυγείο.

Σερβίρουμε αυτή την συνταγη του Παρλιαρου προαιρετικά με κανέλα. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)