Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Σπανακοπιτα!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300γρ. φέτα τριμμένη
200γρ τυρί Regato
2 μεγάλες δέσμες σπανακι (περίπου 1/2kg)
5 πράσινα κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αβγά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι. Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξηρό και φρέσκο) και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει αλλά όχι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τον άνηθο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών μας για ακόμα ένα λεπτό. Βάζουμε το σπανάκι μέσα στην κατσαρόλα, όλο μαζί, και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τα υλικά μας μέχρις ότου να μαράνει το σπανάκι αλλά να είναι ακόμα ζωντανό (4-5 λεπτά). Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά μας και αλατοπιπερώνουμε (προσεκτικά με το αλάτι αφού μπορεί να είναι αρκετά αλμυρή η φέτα μας). Ανακατεύουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Κτυπάμε τα αυγά και αφού κρυώσει εντελώς το σπανάκι τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας στο κάτω μέρος αφού τα έχουμε λαδώσει. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα φύλα μέσα στο ταψί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλα λαδώνοντας ένα-ένα. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί γύρω γύρω προς τα μέσα.
Χαράσσουμε την πίτα μας με ένα μαχαίρι σε μερίδες και την ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά περίπου πριν την κόψουμε και σερβίρουμε. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)