Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Φιλετα κοτοπουλου μαριναρισμενα σε γιαουρτι!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 φιλέτα κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα (περίπου 1.5 κιλό)
1 1/4 φλιτζάνια γιαούρτι, καλής ποιότητας
1 1/4 κουταλάκια του γλυκού κύμινο, σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τούρμερικ, σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια αγγουράκι σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι

Προετοιμασία:

Βάζουμε τα φιλέτα ένα-ένα μεταξύ 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης και με ένα βαρίδι τα κτυπάμε μέχρι να λεπτύνουν αρκετά (περίπου 1cm).
Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό γιαούρτι, το κύμινο, το μπούκοβο, το τούρμερικ, και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα κτυπάμε με ένα σύρμα. Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε με τα χέρια να καλύψει η μαρινάδα το κρέας, σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη την νύκτα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και με ένα κουτάλι καθαρίζουμε την μαριναδα από τα φιλέτα. Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Βάζουμε τα φιλέτα πάνω στο γκριλ και ψήνουμε για 3 λεπτά κάθε πλευρά ενώ αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Βάζουμε το υπόλοιπο γιαούρτι σε ένα μπολ, με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα φιλέτα μας τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε με την σάλτσα γιαουρτιού που ετοιμάσαμε και ζεστή πίτα. Καλή Όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)