Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πουτιγκα σοκολατας του Τζειμι Ολιβερ!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

455γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα (70% κακάο)
50ml ζεστό καφέ εσπρέσο ή καλής ποιότητας και δυνατό στιγμιαίο καφέ
125γρ. βούτυρο, συν έξτρα για επάλειψη
6 αυγά, διαχωρισμένα τα ασπράδια από τα κρόκους
200γρ ζάχαρη άχνη
100γρ αλεσμένα αμύγδαλα
100γρ ριζάλευρο
1 μικρή χούφτα καβουρδισμένα φουντούκια, κοπανισμένα

Προετοιμασία:

Λιώνουμε 125γρ. κουβερτούρας μαζί με τον καφέ. Χύνουμε την λιωμένη σοκολάτα μέσα σε θήκη για μικρά παγάκια και την τοποθετούμε στο καταψύκτη μέχρι να παγώσουν και να σταθούν.
Παίρνουμε 6 μικρά πυρίμαχα φορμάκια (3-ιντσών) ή 6 φλιτζάνια για καπουτσίνο και τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο. Τοποθετούμε τα φορμάκια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα.
Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολατα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρι. Αφού λιώσουν κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα καθαρό μπολ κτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μία σφικτή μαρέγκα.
Αφού κρυώσει το μείγμα σοκολάτα/βουτύρου προσθέτουμε τους κρόκους και διπλώνουμε με μία σπάτουλα το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ταυτόχρονα προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα με το ρυζάλευρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν τα υλικά στο μείγμα. Προσθέτουμε την μαρέγκα και διπλώνουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο μείγμα με απαλές κινήσεις. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190οC.
Παίρνουμε τα φορμάκια από το ψυγείο και απευθείας γεμίζουμε μέχρι την μέση με το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Παίρνουμε από τον καταψύκτη την θήκη με τα παγωμένα σοκολατάκια και τοποθετούμε σε κάθε φορμάκι 1 ή 2 σοκολατάκια στο κέντρο. Ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα αλλά δεν τα γεμίζουμε εντελώς αφού τα αφήνουμε μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18 έως 20 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τα κοπανισμένα φουντούκια. Απολαύστε!

Πηγή: http://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/baked-chocolate-pudding

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)