Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Σουβλακι Χαβανεζικο!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κιλό βοδινό φιλέτο, κομμένο σε μπουκιές (χωρίς κόκαλο και ίνες)
1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου με μέλι (honey-bbq)
4 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 φρέσκο ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (μπουκιές)
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε ένα μπολ την σάλτσα μπάρμεκιου με το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι σάλτσας στην άκρη και με την υπόλοιπη μαρινάρουμε το κρέας στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
Πετάμε την σάλτσα που μέσα μαρινάραμε το κρέας και περνάμε το κρέας σε μεταλλικά σουβλάκια εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και ανανά.
Ετοιμάζουμε κάρβουνα για μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα σουβλάκια μας γυρίζοντας συχνά μέχρι να ψηθούν το κρέας σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις χωρίς όμως να τα παραψήσετε. Όσο ψήνετε τα σουβλάκια αλείφετε το κρέας με την σάλτσα που κρατήσατε από την αρχή.
Σερβίρετε τα σουβλάκια σας γαρνιρισμένα με σχοινόπρασο συνοδεύοντας με την σάλτσα που κρατήσατε. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)