Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Χορτοφαγικά Μπιφτέκια (Veggie Burgers)

Συνταγές για 4 άτομα

Υλικά:

1 κονσέρβα φασόλια (βρασμένα), ξεπλυμένα και στραγγισμένα

1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

1/2 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, τριμμένο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό πιπέρι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 μεγάλο αυγό (Προερετικό)

Προετοιμασία:

Βάλτε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ και δουλέψτε τα υλικά ελαφρά μέχρι να είναι ψιλοκομμένα. Μην τα πολτοποιήσετε διότι μετά δεν θα πλάθονται σε μπιφτέκια. Είναι καλύτερα να τα κρατήσετε λίγο ζωντανά. Αν το μείγμα είναι κάπως υγρό προσθέστε ακόμα λίγη φρυγανιά.

Πλάστε με τα χέρια σας το μείγμα σε 4 χοντρά μπιφτέκια. Για να μην σπάσουν κατά την διάρκεια του ψησίματος τα μπιφτέκια σκεπάστε και τοποθετήστε τα στον καταψύκτη για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για να τα ψήσετε, προθερμάνετε ένα τηγάνι (γκριλ) σε ψηλή θερμοκρασία και προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο. Αφαιρέστε τα μπιφτέκια από την κατάψυξη και τοποθετήσετε απευθείας στη σχάρα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά την μία πλευρά και μετά γυρίζουμε. Ψήνουμε γυρίζοντας κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν καλά (10-12 λεπτά). Μπορείτε επίσης αν θέλετε να ψήσετε τα μπιφτεκια σας στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές (200°C).

Σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι όπως και τα κανονικά μπιφτέκια. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)