Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πατζαροσαλατα με σπανακι και πορτοκαλι!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

3 μέτρια φρέσκα παντζάρια
2 πορτοκάλια (πολύ ώριμα)
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
1 μεγάλο ματσάκι σπανάκι (κατα προτίμηση baby spinach)
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

Κόψτε τα δύο άκρα των παντζαριών. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό. Αφήστε το νερό να κοχλάσει και βράστε τα παντζάρια για 1 ώρα ή μέχρι να μπορείτε να τα τρυπήσετε με ευκολία με ένα σουβλάκι.
Εν τω μεταξύ, στύψτε το ένα από τα πορτοκάλια για να πάρετε το χυμό. Ξεφλουδίστε το άλλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Κάντε το ίδιο και με το κρεμμύδι.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση. Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Αφαιρέστε τα παντζάρια από το νερό και στραγγίστε. Αφήστε τα να κρυώσουν πολύ καλά, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε μέτριους κύβους.
Πλένουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το σπανάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας προσθέστε το σπανάκι, τα παντζάρια, τις φέτες πορτοκαλιού, και το κρεμμύδι.
Προσθέστε το ντρέσινγκ στη σαλατιέρα και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για να αναμειχθούν καλά. Σερβίρετε την πατζαροσαλατα σας κρύα. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)