Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πουρές ρεβυθιού με ταχίνι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4-6 ατομα

Υλικά:

400γρ. καλοβρασμένα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι ή δύο μικρά
100γρ. γιαούρτι στραγγισμένο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ρεβίθια μας σε δύο δόσεις στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν απαλός πουρές. Ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ και λίγο από τον ζωμό λαχανικών για να τα βοηθήσουμε να λιώσουν.
Μαζεύουμε τον πουρέ ρεβιθιού σε ένα μπολ και στη συνέχεια τον περνάμε από μία σίτα για να γίνει βελούδινος. Προσθέτουμε το ταχίνι και αρχίζουμε να το δουλεύουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή με το σύρμα.
Προσθέτουμε τη πάπρικα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας σε ένα ομοιογενή πουρέ. Προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε την γεύση. Αν χρειάζεται διορθώνουμε την γεύση.
Αν το μίγμα μας είναι πολύ πηκτό προσθέστε ακόμη λίγο ζωμό λαχανικών σιγά-σιγά μέχρι το μίγμα μας να γίνει ένας αφράτος πουρές.
Σερβίρουμε τον πουρέ μας ως συνοδευτικό για τα κρεατικά μας.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)