Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ελληνική Πίτα του βοσκού!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 6-8 ατομα

Υλικά:

800γρ. κιμά ανάμικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι αρακάς, βρασμένος
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά, ψιλοκομμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
4 φλιτζάνια έτοιμο πουρέ πατάτας
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το καρότο, τον αρακά και τα μπαχαρικά (κανέλα και μοσχοκάρυδο) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Στρώνουμε τον κιμά σε ένα ορθογώνιο ταψί ομοιόμορφα, και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα. Πάνω από τον κιμά στρώνουμε τον πουρέ πατάτας. Περιχύνουμε την επιφάνεια του πουρέ με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε το φαγητό μας 30 περίπου λεπτά, ώσπου η επιφάνεια να πάρει ένα ωραίο, ροδοκόκκινο χρώμα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)