Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Μπουγάτσα με κασέρι!


Υλικά :

1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
150 έως 200 γραμμάρια κασέρι σκληρό χοντροτριμμένο

Εκτέλεση :

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, μόλις φουσκώσει το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει σε κρέμα, τότε τη κατεβάζουμε προσθέτουμε το μισό βούτυρο και το χοντροτριμμένο κασέρι ανακατώνουμε καλά και την αφήνουμε.
Παίρνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ λίγο μικρότερο από τα φύλλα μας και το βουτυρώνουμε καλά μετά στρώνουμε τα μισά φύλλα (κάθε φύλλο το βουτυρώνουμε καλά), μετά στρώνουμε τη γέμιση μας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (και πάλι κάθε φύλλο το βουτυρώνουμε καλά) και στο τέλος γυρίζουμε τα φύλλα μέσα.
Την ψήνουμε στο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά στους 180 βαθμούς (προσοχή να μην σας σκουρύνουν πολύ τα φύλλα σκεπαστέ με λαδόκολλα (η σβήστε το επάνω μέρος των αντιστάσεων του φούρνου)και να έχουν τα φύλλα μας κι από τις δυο μεριές το ίδιο χρώμα.

Σερβίρετε ζεστή.
Εάν μείνει σφίγγει και δεν τρώγετε ευχάριστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)