Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Πατατοσαλατα με χταποδακι σε λαδολεμονο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
2 κιλά χταπόδι
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
χυμό από 1 λεμονι
800γρ πατάτες
2 αγγουράκια, κομμένα σε χοντρές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Ξεπλύνουμε καλά το χταπόδι, αφαιρούμε το στόμα και όσο περισσότερο δέρμα μπορούμε. Βάζουμε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το καλύπτουμε με κρύο νερό. Σιγοβράζουμε για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και όταν το τρυπάτε με το πιρούνι να μην είναι σκληρό. Στο μεταξύ βάζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα τις πατάτες αφού τις πλύνουμε καλά και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Στραγγίζουμε το χταπόδι και τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι.
Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλες μπουκιές και τα βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Περιχύνουμε το χταπόδι με τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, και αλατοπιπερώνουμε. Αφού κρυώσουν αρκετά οι πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε τις πατάτες στην σαλατιέρα, τα αγγουράκια, το σκόρδο, το δυόσμο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την σαλατιέρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστο 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρετε την πατατοσαλατα σας παγωμένη. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)